Holidaysitting is de gezamenlijke huisoppas-dienst van Holidaylink en Mpact (voorheen Taxistop).

Holidaylink biedt al vanaf 1979 huisoppas en huizenruil in Nederland en heeft vanaf het allereerste begin altijd nauw samengewerkt met onze collega’s in Gent. Vanaf heden (juli 2023) presenteren we onze oppasservice samen op een nieuwe website.

Woon jij niet in Nederland, maar in België of Luxemburg? Ga dan naar http://www.holidaysitting.be want er zijn kleine verschillen qua taal en verzekering.

Iets over de geschiedenis van Holidaylink:

De basis van de organisatie is in 1979 gelegd door Renger de Ruiter. Hij start in dat jaar een klein, nationaal bureau voor vakantiewoningruil (LOVW). Het idee om iets te gaan doen met huizenruil komt voort uit herinneringen aan zijn kindertijd. Al in de jaren ’30 ging hij vaak met zijn ouders op vakantie naar Scheveningen. Dit was betaalbaar omdat zij logeerden in het huis van vrienden, die op hun beurt introkken in hun woning in Apeldoorn. Twee weken strand voor 14 dagen op de Veluwe was een perfecte ruil voor beide gezinnen!

Het initiatief blijkt al snel een groot succes. Door samenwerking te vinden met HomeLink International wordt het vanaf 1980 mogelijk om ruilvakanties door te brengen in het buitenland. De aandacht van de media maakt huizenruil snel een bekender fenomeen.

De groei die de LOVW doormaakt doet Ton de Ruiter in 1981 besluiten om samen met zijn vader het bedrijf te gaan leiden. Al snel wordt dan een nieuwe tak aan de organisatie toegevoegd. Door de oprichting van de Landelijke Oppas Centrale ontstaat een unieke vakantieservice. Door op te passen op een woning en huisdieren kunnen vele, meestal oudere deelnemers gratis op vakantie in andermans huis. Tegelijkertijd is de eigenaar tijdens zijn eigen vakantie voorzien van een oppas die voor tuin, hond en kat wil zorgen en hoeven deze laatste niet naar een pension worden gebracht.

In 1992 worden beide takken samengebracht onder de naam Holidaylink en start ook Inga de Ruiter (dochter en zus van) in het bedrijf.  Na het plotselinge overlijden van Ton in 2009 is bij haar de dagelijkse leiding in handen. Renger heeft tot zijn 80e verjaardag meegewerkt op kantoor en is na afnemende gezondheid in april 2013 overleden.