Heb je vakantieplannen, maar kunnen je huisdieren kunnen niet mee? Wil je niet steeds een beroep doen op de buren of familie?  Niet alle huisdieren kunnen in de vakantie naar een dierenpension. Bovendien zijn ze in hun eigen vertrouwde omgeving op hun gemak. Maar misschien laat je je woning liever ook niet onbeheerd achter? Lees hieronder hoe je een oppasser vindt via Holidaysitting.

Ga je graag wat vaker op vakantie? Of zoek je tijdelijk en ander plekje om even te kunnen verblijven? Ben je zorgzaam en houd je van dieren? Word dan vakantieoppas. Bij Holidaysitting kan je het hele jaar door kiezen uit honderden oppasadressen in Nederland en België en soms ook daarbuiten. Volg de stappen hieronder en wie weet vertrek jij binnenkort naar je eerste oppashuis!

1. Inschrijven

Holidaysitting werkt met deelnemers. Geef je op als oppasser of oppasvrager, of allebei, en vul je persoonsgegevens in. Oppasvragers geven hierna de gegevens van hun woning en huisdieren. Oppassers vullen hun wensen in zoals de bestemming en het soort dieren waar ze voor kunnen zorgen.

Wees altijd eerlijk over wat je te bieden hebt. Maak je huis en de ligging niet mooier dan het al is. Beschrijf duidelijk wat je verwacht van de oppasser qua zorg voor je dieren, de tuin en eventueel andere klussen. Een paar foto’s maken je omschrijving helemaal af.

Als oppasser geef je aan waarvoor je voor wilt en kunt zorgen. Stel jezelf voor in een paar pakkende zinnen en met wat leuke foto’s.

Let's reinvest this amount here

2. Betalen

Jaarlijks betaal je een bijdrage (70 euro) waarvoor je onbeperkt contact kan leggen met oppassers of oppasvragers en net zo vaak een oppasafspraak kunt maken als je wilt. In principe zijn dit de enige kosten. Wanneer de oppassers vooraf komen kennismaken dan is een tegemoetkoming in de reiskosten onderling af te spreken.

In geen geval ontvangt de oppasser een financiële vergoeding voor de oppasperiode. Een welkomstpresentje van de oppasvrager of juist een bedankje van de oppasser is natuurlijk een fijn gebaar!

Je betaalt de inschrijvingskosten online via iDEAL of per creditcard. Ook kan je betalen via overschrijving naar NL96INGB0005375875 t.n.v. Holidaylink. Als je per overschrijving betaalt, kan je pas contact opnemen met andere Holidaysitters wanneer we je betaling ontvangen en verwerkt hebben.

Woman puts vase with flowers roses on table. Housewife taking care of coziness in apartment. Interior and decor

3. Zoeken en vinden

Duik in het aanbod om jouw oppasser of oppashuis te vinden! Plaats zelf een advertentie en geef duidelijk aan voor welke periode je een oppasser zoekt of wanneer je op een woning wilt passen. Wacht niet af tot je een reactie krijgt maar reageer ook op de advertenties van anderen.

Via het interne berichtensysteem leg je een eerste contact met elkaar. Als er een match is, volgt hierop vaak een persoonlijke ontmoeting om bijvoorbeeld de woning te bekijken, de huisdieren te leren kennen en verdere afspraken te maken. Wanneer jullie een overeenkomst hebben bereikt, leg je deze afspraak vast via de website.

En dan is het afwachten tot de oppasperiode. Veel plezier alvast!

Smiling young woman is sitting and playing with her Maltese dog and toy poodle.